Politică

Organizația Romilor îl acuză pe George Simion (AUR) de furt. „A creat confuzie!”

Organizați Romilor îl acuză pe George Simion că ar fi furat acronimul AUR, iar asta este și explicația pentru numărul mare de voturi pe care au reușit să îl strângă.

Alecu Ionel, Președintele Alianței pentru Unitatea Rromilor (AUR) îl acuză pe George Simion, președintele partidului AUR, de furt și înșelăciune, potrivit epochtimes.com.

Mai exact, Alecu Ionel îl acuză pe George Simion că și-a însușit acronimul „AUR” și a creat confuzie la alegerile parlamentare în rândul electoratului rrom.

„Vreau să-i dau în judecată, pentru ca acești oameni au adus un prejudiciu foarte mare atât în rândul membrilor Alianței pentru Unitatea Rromilor, cât și în partea electoratului. Au creat o confuzie. Au luat denumirea de AUR conștienți că toți ai noștri știu de AUR. 10%, chiar un 15%, datorită la ai noștri”, a declarat Alecu Ionel.

Alecu Ionel afirmă că acronimul AUR a apărut în 1996, iar sub această siglă ei au participat la alegerile locale și parlamentare din ultimii 24 de ani.

Prin urmare, așa au ajuns ca 10% dintre romi au votat un partid care este condus de membrii care au făcut declarații rasiste la adresa lor. Organizația romilor a spus că va da în judecată noul partid și că acest acronim este înregistrat la OSIM.

„Toți ne-ar fi acuzat pe noi, pentru că noi suntem cei care furăm. Pentru că noi, romii, așa ne-am născut, că suntem hoți din naștere”, a mai explicat președintele Alianței pentru Unitatea Rromilor care adaugă că anumiți membri din conducerea partidului nou creat au făcut declarații rasiste la adresa rromilor.

George Simion a spus că Organizația Romilor sunt un ONG, iar ei sunt aprobați ca și partid politic.

„Din câte știu eu, ei sunt AUR, după cum le spune și etnia, și nu sunt partid, sunt ONG. Noi suntem aprobați ca partid politic, de către Tribunalul București și de către toate instanțele României. Acum, ce să le fac domnilor? Să decidă instanța”, a răspuns Simion.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.