Mozaic

Valul de ger a trecut. Temperaturi de primăvară pentru sfârșitul de ianuarie

Vremea se încălzește spectaculos în următoarele zile, iar weekend-ul aduce temperaturi mai mari decât normalul acestei perioade, anunță meteorologii.

În următoarele săptămâni, meteorologii anunță vreme caldă în toate regiunile. În weekend, se anunță chiar maxime de 14 grade în sud-estul țării, valori anormale pentru data din calendar.

Temperaturi de până la 10 grade Celsius

Joi, 21 ianuarie, vremea va continua să se încălzească, devenind frunoasă pentru această dată, în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții pentru precipitații slabe predominant sub formă de ploaie, la începutul intervalului în nord-vest, iar în cursul nopții, posibil, și în extremitatea de sud-vest. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și, local și temporar, în vest.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10…-8 grade în estul Transilvaniei și 4….6 grade în regiunile vestice. Dimineața și noaptea, pe alocuri, se va semnala ceață.

Vreme neobișnuit de caldă

Vineri, conform ANM, vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii ianuarie. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5…-3 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 7….8 grade în sudul Banatului. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, sud-vestul, nordul și parțial centrul țării, unde mai ales spre seară și noaptea, temporar va ploua.

În zona montană înaltă, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și, local și temporar, în vest. Dimineața și noaptea, pe alocuri, îndeosebi în est, sud-est și centru, se va semnala ceață.

Şi în weekend vom avea parte tot de temperaturi de primăvară însă, probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului. Meteorologii anunță maxime de 14 grade în sud-estul țării.

Prognoza meteo lunară

Săptămâna 18.01.2021 – 25.01.2021

Valorile termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, anunță ANM. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în extremitatea de nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 25.01.2021 – 01.02.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de sud a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 01.02.2021 – 08.02.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în extremitatea de sud a țării. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general excedentar în jumătatea vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 08.02.2021 – 15.02.2021

Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor excedentare, local.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.