Sănătate

O fată a murit sufocată în urma unei provocări de pe TikTok

O fată a murit prin asfixie în Palermo (Sicilia, în sudul Italiei) în timp ce participa la o provocare numită „jocul cu eșarfa” de pe rețeaua socială TikTok, relatează vineri AFP care citează media italiene.

Antonella, în vârstă de 10 ani, care participa la o „blackout challenge” pe TikTok, în baia din casa familiei sale, și-a legat o curea în jurul gâtului cu scopul de rămâne fără răsuflare cât mai mult timp, în timp ce se filma cu telefonul mobil.

Sora ei în vârstă de cinci ani a fost cea care i-a descoperit trupul inconștient, miercuri seara.

Fata a fost transportată imediat de părinți la spitalul de pediatrie din Palermo, însă nu a supraviețuit.

„Jocul cu eșarfa”, în care copiii își blochează respirația până când leșină pentru a experimenta senzații tari, provoacă în fiecare an accidente, dintre care unele sunt fatale.

Părinții au relatat cotidianului La Repubblica că o altă soră a fetei, în vârstă de nouă ani, a fost cea care le-a explicat ce s-a întâmplat. ”Antonella juca jocul asfixierii”, le-a spus ea.

„N-am știut nimic”, a explicat tatăl fetei pentru publicația citată. „Nu știam că ea participa la acel joc. Ştiam că Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a se uita la videoclipuri. Dar cum mi-aș fi putut imagina această atrocitate?”, a spus el.

„Fiica mea, micuța mea Antonella care moare din cauza jocurilor extreme de pe TikTok: cum pot accepta?”, a adăugat Angelo Sicomero, care împreună cu soția sa a decis să doneze organele fetei, astfel încât „alți copii să poată trăi datorită ei”.

Parchetul din Palermo a deschis o anchetă pentru „incitare la sinucidere”. Telefonul mobil al fetei a fost confiscat de anchetatori, care urmează să stabilească dacă Antonella era conectată cu alți participanți, dacă a fost invitată de o altă persoană să ia parte la provocare sau dacă a realizat înregistrarea video pentru prieteni sau cunoscuți.

Ca reacție la această tragedie, platforma lansată în 2016, care declară că are 100 de milioane de utilizatori în Europa, a emis un comunicat. „Siguranța comunității TikTok este prioritatea noastră principală, suntem la dispoziția autorităților competente pentru a colabora la ancheta lor”, se arată în document.

One Comment

  1. Îmi pare rău pentru familia ei dar unde a fost părinții ei în timp ce incerca sa fac provocarea de pe tik tok

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.