Administrație

Se renovează sediul Curții de Apel Alba Iulia. Alte investiții – la Judecătoriile Orăștie și Petroșani

Ștefania Dragoe, vicepreședinte al Curții de Apel Alba Iulia

O nouă sală de judecată va fi amenajată în acest an la Judecătoria Orăștie iar sediul Judecătoriei Petroșani urmează să fie modernizat, a afirmat, vineri, într-o conferință de presă, vicepreședintele Curții de Apel (CA) Alba Iulia, Ștefania Dragoe.

„Pregătim investiții viitoare la Judecătoria Orăștie. Avem în plan construcția unei noi săli de judecată. În 2020, s-au realizat expertiza tehnică, auditul energetic şi urmează să facem pașii următori în această direcție. Vor fi investiții și la Judecătoria Petroșani – renovarea sediului. În 2020 s-a realizat expertiza tehnică, auditul energetic. La Judecătoria Sebeș, ne-am propus un plan de mansardare a sediului”, a declarat vicepreședintele CA Alba Iulia.

Ştefania Dragoe a amintit că în 2020 s-au făcut investiții la mai multe judecătorii – cele din Brad, Orăştie, Hațeg şi Sebeş.

În ceea ce priveşte sediul CA Alba Iulia, acesta este supus unui amplu proiect de renovare, reorganizare şi refuncționalizare a spațiului existent.

„Au fost modernizate, astfel, sălile de judecată, arhiva, registratura, holurile centrale, toaletele. A fost renovat complet holul central de la etajul 2, au fost înlocuite ferestrele şi s-au restaurat componentele artistice. De asemenea, au fost renovate mai multe spații. La acest moment continuăm o procedură demarată în 2020, nefinalizată, respectiv cea de achiziționare şi montare a două ascensoare, care vin plasate în curțile interioare ale clădirii”, a precizat Ştefania Dragoe.

Ea a adăugat că, pentru 2021, conducerea Curții şi-a propus continuarea activităților de restaurare a Palatului de Justiție.

„Există un proiect de refacere a fațadei clădirii, care cuprinde şi un iluminat arhitectural, şi, în măsura alocărilor bugetare, extinderea restaurării şi renovării pe celelalte spații”, a menționat vicepreşedintele CA.

Instanța îşi are sediul într-o clădire construită în urmă cu peste un secol, cu destinația Palat al Justiției.

Pe măsura eliberării spațiului de către instituțiile cu care împarte în prezent folosința imobilului – Consiliul Județean, Instituția Prefectului – conducerea CA îşi doreşte ca această clădire să redevină cu adevărat un Palat al Justiției.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.