Administrație

Centrul de Deșeuri Galda de Jos va fi administrat de o asociere de firme din vestul țării

Asocierea RER Vest SA și Retim Ecologic Service va administra Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Galda de Jos, a decis instanța de judecată de la Curtea de Apel Alba Iulia

O asociere de firme (RER Vest SA – Retim Ecologic Service SA) ar urma să administreze Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Galda de Jos, inclusiv stațiile de transfer de la Blaj și Tărtăria, o investiție de aproape 90 milioane de lei, finalizată de câțiva ani, dar care nu a putut fi dată în folosință din cauza diferitelor contestații depuse de-a lungul vremii.

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins, luni, cererea de suspendare a procedurii de atribuire/executării contractului prin care, în urma unei licitații desfășurate anul trecut, Consiliul Județean (CJ) Alba urma să atribuie administrarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Galda de Jos unei asocieri de firme din vestul țării.

În toamna anului trecut, licitația pentru operare a fost câștigată de Asocierea RER Vest SA (lider) cu Retim Ecologic Service SA. Aceasta a prezentat cea mai mică dintre ofertele prezentate, respectiv aproape 70 milioane de lei, fără TVA. Asocierea Polaris Mediu SRL – Polaris M Holding SRL a atacat decizia în instanță.

Contractul ar urma să fie încheiat pe o durată de 6 ani.

Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Galda de Jos, unde vor fi depozitate deșeurile colectate la nivelul întregului județ Alba, a fost construit în urmă cu câțiva ani. În vara lui 2016 au fost finalizate, la Tărtăria și Blaj, construcția a două stații de transfer. Instalațiile vor deservi două zone de colectare deșeuri din județul Alba.

Prin intermediul stației de la Tărtăria vor fi transferate către depozitul de la Galda de Jos deșeurile colectate din zona care cuprinde municipiul Sebeș, orașul Cugir și comunele Daia Română, Cut, Șpring, Doștat, Gîrbova, Câlnic, Săsciori, Pianu, Săliștea, Blandiana, Vințu de Jos, Ceru Băcăinți, Șibot și Șugag.

Stația de transfer de la Blaj va deservi zona unde sunt arondate municipiul Blaj și comunele Cergău, Cenade, Valea Lungă, Cetatea de Baltă, Jidvei, Şona, Sîncel, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos și Roșia de Secaș.

Investițiile au fost cofinanțate din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin POS Mediu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.