Social

Un bărbat din Alba Iulia testat cu SARS-CoV-2 a plecat în Anglia fără să răspundă apelurilor DSP

Un bărbat din Alba Iulia este cercetat de procurori pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor pentru că a plecat în Anglia, cu un avion, fără să aștepte rezultatul testului pentru SARS-CoV-2 și fără a răspunde apelurilor reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, potrivit unui comunicat transmis, luni Agerpres, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

„În data de 16.01.2021, o persoană de sex masculin, cu domiciliul pe raza municipiului Alba Iulia, a primit un rezultat echivoc la un test pentru detectarea coronavirusului Sars-Cov-2, motiv pentru care, în data de 17.01.2021, a fost testat din nou. În data de 17.01.2021, în jurul orei 17,00 reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică Alba au încercat în mod repetat să îl contacteze telefonic, însă nu au reușit și i-au comunicat prin e-mail rezultatul pozitiv al testului. Ulterior, în seara aceleiași zile, persoana de sex masculin s-a deplasat la aeroportul din Sibiu și s-a îmbarcat într-un avion cu destinația Anglia”, se menționează în comunicat.

Potrivit sursei citate, bărbatului i s-a întocmit dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.