Economie

Două treimi din angajații Romgaz se vor vaccina împotriva CoViD-19 în etapa a doua

Compania Romgaz a înscris în etapa a doua fiecare salariat care a optat voluntar pentru vaccinare împotriva CoViD-19.

Salariații Romgaz aparțin, conform Hotărârii de Guvern nr. 1031/2020, categoriei de personal din sectorul economic vital, fiind eligibili pentru înscrierea în etapa a II-a de vaccinare împotriva CoViD-19. Romgaz Mediaș este unul dintre cei mai mari producători și principal furnizor de gaze naturale din România, dar și producător de energie electrică.

„Romgaz are în vedere respectarea dreptului la ocrotirea sănătății și asigurarea echității în alocarea și distribuirea vaccinurilor, așadar a transmis în repetate rânduri, prin intermediul canalelor interne de comunicare, informările oficiale și recomandările autorităților naționale abilitate referitor la impactul virusului CoViD-19 asupra populației și la programul național de vaccinare pentru combaterea acestuia. Romgaz consideră că astfel a acționat cu responsabilitate față de situația cauzată de pandemia CoViD-19 și cu respect față de dreptul fiecărui salariat de a-și exprima opțiunea de a se vaccina sau nu”, se arată într-un comunicat de presă remis de companie.

Opțiune liberă

Romgaz și-a asumat rolul responsabil ca, în urma opțiunii voluntare a fiecărui salariat de a se vaccina, să înscrie datele de identificare în platforma oficială dedicată programului de vaccinare. Practic, în acest fel și-a luat un angajament de a înlesni pentru salariații companiei care vor să se vaccineze includerea acestora în etapa a II-a a programului de vaccinare la nivel național.

„Important de menționat este faptul că oficialitățile, organizațiile naționale și internaționale pentru protecția sănătății, specialiști și cercetători ai domeniului medical, recomandă vaccinarea împotriva CoViD-19, dar Romgaz respectă dreptul fiecărui salariat de a alege voluntar și asigură salariații că, din partea companiei nu vor exista repercusiuni de nicio natură și sub nicio formă asupra celor care au optat să nu se vaccineze în această etapă sau în oricare alt moment cuprins în programul național de vaccinare. Ne dorim ca fiecare salariat să rămână sănătos, să fie ocolit de această afecțiune periculoasă și să trecem împreună cu bine peste această perioadă dificilă. Menținem în continuare aplicarea tuturor măsurilor de prevenție a răspândirii virusului în rândul salariaților și încurajăm respectarea recomandărilor transmise de către autorități”, menționează reprezentanții Romgaz.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.