Mozaic

Incendiu soldat cu patru morți la Institutul Matei Balș din capitală

Patru persoane au murit într-un incendiu declanșat la Institutul Matei Balș. În urma incendiului, 120 de pacienți au fost transferați la alte spitale. Flăcările au izbucnit într-unul din pavilioanele spitalului, informează digi24.ro.

A fost declanșat planul roșu de intervenție. Zeci de ambulanțe și mașini de pompieri au fost mobilizate la fața locului.

La Institutul Matei Balş au ajuns şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan și prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Balș a venit la ora 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5.14, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă, la parter, pe 100-120 mp. Au fost afectate patru saloane, cu degajari mari de fum, cu posibilități de extindere.

La spital au fost mobilizați aproape 100 de medici și asistenți. Au fost evacuate aprox 44 de persoane către spitalele de urgență, restul evacuate către celelalte pavilioane din spitalul Matei Balș. Din cei 44 de pacienți, doi erau în stare mai gravă.

Toți pacientii care au fost internati erau conectați la oxigen. Este vorba despre pacienți infectați cu CoViD-19, în stadiu mediu spre sever.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.