Social

Un schior rătăcit la Șureanu a fost recuperat de salvamontiști

Foto: captură video Salvamont Salvaspeo Alba

Un bărbat în vârstă de 41 de ani din Timișoara care s-a rătăcit după ce a părăsit una dintre pârtiile Domeniului Șureanu pe care schia a fost recuperat sâmbătă seara de către salvamontiștii din Alba.

„Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Alba a intervenit în zona masivului Șureanu pentru recuperarea unui turist rătăcit, care a părăsit pârtia de schi. Salvatorii montani au recuperat persoana rătăcită, pe care au adus- o în siguranță în parcarea Domeniului Șureanu”, a anunțat Șef Serviciu Salvamont Alba, Claudiu Costea.

Salvamontiștii le atrag atenția practicanților sporturilor de iarnă să nu se abată de pe pârtii, mai ales că, „la altitudine mai mare de 1.700 metri, riscul de avalanșă e foarte mare”.

Tot sâmbătă, însă la Arieșeni, o adolescentă aflată la schi s-a rătăcit în zona împădurită de lângă pârtie. Ea a fost găsită de jandarmii montani plecați în căutarea ei la aproximativ trei kilometri distanță. Solicitarea a venit din partea unui bărbat din Arad, care a sesizat jandarmii montani de faptul ca fiica sa, o tânără de 17 ani, s-a rătăcit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.