Social

Cauza incendiului din cazinoul din Cugir – un scurtcircuit. Focul a fost propagat și de un dezinfectant

Un conductor electric defect sau cu improvizații reprezintă cauza probabilă a izbucnirii incendiului de duminică dintr-un cazinou din orașul Cugir, propagarea focului fiind influențată și de dezinfectantul aflat în proximitatea locului în care s-a produs scurtcircuitul.

„Cauza probabilă a izbucnirii acestui incendiu a fost stabilită ca fiind un conductor electric defect sau cu improvizații”, a declarat șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, colonel Ovidiu Costea.

Potrivit acestuia, propagarea incendiului a fost influențată de faptul că în încăperea respectivă erau depozitate foarte multe materiale combustibile, în proximitate aflându-se bidoane cu dezinfectant, ceea ce a contribuit la răspândirea rapidă a focului.

Şeful ISU a subliniat că dezinfectantul era într-o cantitate rezonabilă pentru uz specific în interior, nefiind depozitate cantități exagerate. „Dar, deși nu s-a putut stabili exact cantitatea, s-a concluzionat că a influențat dezvoltarea și propagarea incendiului”, a explicat Costea.

Incendiu la o sală de jocuri din Cugir

O persoană a suferit arsuri de gradul 1 și 2 pe aproximativ 40% din suprafața corpului.

Cazinoul este amplasat la parterul unui bloc cu două etaje și mansardă, locatarii fiind evacuați preventiv din apartamente, chiar dacă fumul nu a pătruns pe casa scării. În cazinou se aflau un angajat și alte nouă persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.