Social

Pastor amendat pentru participanții la un botez care nu aveau mască de protecție

Un pastor a fost amendat cu 5.000 de lei după ce polițiștii au intervenit duminică seara la o biserică din localitatea Șard, unde se desfășurau o slujbă religioasă și un botez la care participau aproximativ 60 de persoane, fără ca aceștia să folosească măști de protecție sanitară, a informat, luni, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

IPJ Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de CoViD-19.

„Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului CoViD-19. (…). De exemplu, în data de 31 ianuarie 2021, în jurul orei 20.40, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au intervenit la o biserică din localitatea Șard, unde se desfășura o slujbă religioasă și un botez la care participau aproximativ 60 de persoane, fără ca aceștia să folosească măști de protecție sanitară”, se menționează în comunicat.

Potrivit IPJ, pastorul care a organizat slujba a fost sancționat cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar activitatea religioasă a fost întreruptă.

Poliția recomandă tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri, menționând, totodată, că acțiunile de control vor continua.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.