Administrație

Primăria Alba Iulia achiziționează autobuze electrice din Cehia

O firmă din Cehia va livra municipalității Alba Iulia 13 autobuze electrice, 13 stații de încărcare lentă și 4 stații de încărcare rapidă, în valoare de peste 34,2 milioane de lei, a anunțat, luni, pe pagina sa de Facebook, primarul Gabriel Pleșa.

„Cu bucurie vă anunț că am semnat contractul pentru livrarea celor 13 autobuze electrice, care sunt achiziționate de Alba Iulia printr-un proiect european. Licitația a fost câștigată de o companie din Cehia, care va furniza 13 autobuze electrice, 13 stații de încărcare lentă și 4 stații de încărcare rapidă, în valoare de 34.221.733,00 lei fără TVA”, a spus edilul din Alba Iulia.

Potrivit lui Pleșa, achiziția publică a fost organizată centralizat de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de lider de parteneriat, în numele a patru unități administrativ-teritoriale din România, printre care și Alba Iulia.

Autobuzele vor fi echipate cu tehnologii avansate, sisteme de supraveghere video, atât în interior, cât și în exterior, sisteme de informare călători, sistem de contorizare călători și alte noi tehnologii.

„Este un prim pas spre eficientizarea transportului public de persoane la nivelul municipiului și, reducerea subvenției plătită de municipalitate, dar și începutul de drum spre mobilitatea urbană reală în Alba Iulia”, a mai afirmat Gabriel Pleșa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.