Social

Măsuri restrictive impuse din nou în Alba Iulia. Rata de incidență este de 3,36

Activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor în interiorul clădirilor este din nou interzisă în Alba Iulia, după ce rata de infectare a depășit 3 la 1.000 de locuitori, ajungând la 3,36.

Această măsură a fost luată miercuri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba.

Astfel, începând de joi vor fi permise doar prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

În ceea ce privește activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, aceasta este permisă doar pentru persoanele cazate în acestea.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

De asemenea, se interzic organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, precum și organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc) atât în spații deschise, cât și închise. Totodată, va fi interzisă desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

Se interzice circulația în interiorul oraşului pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Aceleași măsuri restrictive vor intra în vigoare şi în comuna Ciugud, unde rata de infectare la 1.000 de locuitori era miercuri de 4,30, cu 14 cazuri în ultimele două săptămâni.

Măsurile stabilite se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia sau în funcție de modificările intervenite în ceea ce priveşte rata de incidență.

În ultimele zile, în Alba Iulia rata de incidență a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 a fost de peste 3/1.000 de locuitori.

Municipiul Alba Iulia s-a aflat în carantină timp de mai multe săptămâni în lunile noiembrie şi decembrie, după ce rata de infectare a ajuns la 10,07.

În județul Alba, în ultimele 14 zile au fost depistate 634 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, din care 257 în Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.