Mozaic

Percheziții efectuate în Ilfov de polițişti din Alba la persoane bănuite de contrabandă cu tutun

Polițiști din Alba efectuează, miercuri dimineața, patru percheziții, toate în județul Ilfov, la domiciliile și reședințele a trei persoane bănuite de contrabandă cu tutun și care ar fi creat astfel bugetului de stat un prejudiciu de peste 27.000 de lei.

Potrivit unui comunicat dat publicității miercuri dimineața, perchezițiile sunt derulate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj. Ancheta polițiștilor a pornit după depistarea unei persoane din județul Alba care ar fi cumpărat de la cele 3 din județul Ilfov tutun nefiscalizat pe care, la rândul ei, l-ar fi comercializat ilegal.

„Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada ianuarie 2020 – ianuarie 2021, cele 3 persoane ar fi livrat personal sau ar fi trimis prin poștă, către diverse persoane din țară, 63 de kilograme de tutun pentru fumat, în schimbul unor sume cuprinse între 100 și 150 de lei/ kilogram, fără ca aceste încasări să fie declarate și fiscalizate potrivit Codului Fiscal. În acest fel, ar fi fost creat, bugetului de stat, un prejudiciu în valoare de 27.909 lei”, menționează reprezentanții IPJ Alba.

La percheziții, alături de polițiștii din Alba, participă polițiștii de investigare a criminalității economice din Ilfov, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din IPJ Ilfov. Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.