Social

Peste 11.450 de persoane au fost vaccinate anti-CoViD-19 până acum în județul Alba

Peste 11.450 de persoane au fost vaccinate anti-CoViD-19 în Alba, din care mai mult de 8.200 în faza I, fiind efectuate şi aproape 2.000 de rapeluri, potrivit informațiilor transmise, marți seara, de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Astfel, în cadrul campaniei care, în Alba, a debutat în 4 ianuarie, 8.227 de persoane au fost vaccinate anti-CoViD-19 în faza 1, 3.225 de persoane au fost imunizate în faza a II-a şi au fost efectuate 1.978 de rapeluri.

„Până în prezent, la nivelul județului au fost solicitate şi primite 14.448 de doze de vaccin. (…) Diferența dintre numărul total de doze primite şi numărul total al persoanelor imunizate reprezintă stocul de doze de vaccin ce vor fi utilizate în zilele următoare pentru imunizarea persoanelor înscrise în platformă şi a beneficiarilor centrelor rezidențiale din județ, conform programărilor”, au explicat reprezentanții DSP Alba.

Potrivit acestora, de la începutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, în județul Alba au fost raportate „doar 2 pierderi de vaccin (2 doze irosite)” şi, conform verificărilor, o singură persoană a fost imunizată în afara platformei.

„Acest lucru s-a întâmplat la Centrul de vaccinare Aiud (faza II), unde, într-una dintre seri, la finalul programului, s-a luat decizia vaccinării unei persoane neeligibile, pentru a se evita astfel irosirea dozei rămase neutilizată după ce una dintre persoanele programate nu s-a mai prezentat”, au menționat reprezentanții DSP Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.