Politică

Marius Nicoară și-a retras candidatura invocând o „greșeală reprobabilă” de acum un deceniu

Zilele în care se pregătea succesul USR (fotografie de arhivă)

Avocatul Marius Nicoară, nominalizat ca propunere din partea USR Alba pentru a ocupa funcția de subprefect, a anunțat, miercuri seara, că își retrage candidatura, pentru a nu crea un prejudiciu de imagine partidului, pentru că, în urmă cu 10 ani, a comis o „greșeală reprobabilă”, respectiv a refuzat să se supună recoltării de probe biologice.

„Am luat, în această seară, o decizie grea, dar necesară. După o discuție cu colegii din USR Alba, am decis să îmi retrag candidatura pentru funcția de subprefect al județului. Este o decizie matură și corectă, pe care am analizat-o serios împreună cu colegii și cu apropiații mei. Motivul pentru care am decis să mă retrag este că, în urmă cu 10 ani, am comis o greșeală reprobabilă: sub impulsul tinereții, am refuzat să mă supun recoltării de probe biologice”, a explicat, într-un comunicat, Marius Nicoară.

El a menționat că pentru această faptă „a plătit, la vremea respectivă”, și apoi a fost reabilitat din punct de vedere legal, în prezent, cazierul său judiciar fiind curat și fără interdicția de a ocupa o funcție publică.

„Totuși, din cauza acestei fapte, care ar putea produce un prejudiciu de imagine partidului din care fac parte, am decis să îmi retrag candidatura pentru funcția de subprefect. Am luat această decizie și din respectul pe care îl am față de instituțiile statului și față de funcția de subprefect, o demnitate publică de importanță deosebită”, a afirmat Nicoară.

Acesta le-a mulțumit colegilor săi de partid pentru încrederea acordată.

„Sunt însă un om care cred în principii și valori, iar pe acestea îmi fundamentez și decizia luată”, a mai transmis avocatul, care i-a urat succes colegului care va fi nominalizat în locul său.

Unul din cele două posturi de subprefect va reveni în Alba USR-PLUS, iar celălalt, UDMR, funcția de prefect urmând să rămână la PNL.

Avocatul Marius Nicoară a fost cel care a câștigat competiția internă pentru funcția de subprefect, în care s-au înscris trei persoane, în urma votului Biroului Politic Județean al USR.

În vârstă de 36 de ani, Marius Nicoară este membru fondator al USR Alba și profesează ca avocat în Baroul Alba. Potrivit CV-ului său, Nicoară a mai lucrat ca jurist la DGASPC Alba și, între anii 2007 și 2012, a fost ofițer la Jandarmerie, pe postul de comandant de grupă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.