Educație

Școala începe la Alba Iulia în scenariul roșu. Cine sunt cei care revin în clase

Cursurile vor reîncepe luni în Alba Iulia, unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori, cu participarea fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, restul elevilor urmând să fie în sistem online.

Chiar dacă în Alba nu au fost încă aprobate, potrivit reprezentanților Inspectoratului Şcolar Județean, scenariile în care vor funcționa unitățile de învățământ, urmând ca acest lucru să fie definitivat duminică, după raportarea incidenței în fiecare localitate, în Alba Iulia șansele ca rata de infectare să scadă până atunci sub 3 sunt nule, urmând să revină în sălile de curs doar elevii din clasele I-IV și preșcolarii.

Cu o rată, vineri, de 3,40 la mia de locuitori și cu 260 de cazuri diagnosticate în ultimele 14 zile, pentru ca scenariul să fie modificat din roșu în galben ar trebui ca numărul cumulat de cazuri în ultimele două săptămâni să fie sub 222. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, este „imposibil ca în două zile să iasă 38 de cazuri și să nu mai intre niciunul”.

Se vor afla, cu siguranță, în scenariul galben, cu prezența față în față a preșcolarilor, elevilor din învățământul primar și a celor din clasele terminale, unitățile de învățământ din municipiul Aiud și din orașul Ocna Mureș, unde incidența era vineri de 2,20 și, respectiv, de 1,36.

Conform Ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, în municipiul Aiud școala va începe pe 8 februarie în scenariul galben.

„Asta înseamnă participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție”, au transmis vineri reprezentanții Primăriei.

Şi cei din orașul Ocna Mureș au anunțat că vor participa fizic la orele de curs preșcolarii și clasele 0-IV, precum și elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, elevii claselor a V-a, a VI-a și a VII-a, precum și cei din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a urmând să desfășoare orele de curs în sistem online.

Modificări ar putea să apară până duminică în municipiul Blaj, unde rata de infectare era vineri de 1,20 la mia de locuitori, cu 25 de cazuri înregistrate în ultimele două săptămâni.

Cea mai ridicată rată de infectare din Alba, de 10,33/1.000, se înregistra vineri într-o comună din Apuseni, Mogoș, unde au fost opt cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.