Mozaic

Campania de vaccinare. Peste 2.000 de români nu s-au prezentat la administrarea rapelului

Peste 2.000 de români nu s-au prezentat la a doua programare de vaccinare. Premierul Florin Cîțu a anunțat că România va încerca să producă vaccinul anti-CoViD la Cantacuzino.

România ar putea produce vaccinul anti-CoViD la „Institutul Cantacuzino” din Capitală, anunță premierul Forin Cîțu, potrivit stirileprotv.ro. Apelul a venit după ce peste 2.000 de români nu s-au prezentat la a doua programare de vaccinare, pentru administrarea rapelului.

„La fel de ușor ca prima oară, deci fără niciun fel de problemă. Este foarte important să facem rapelul, toată lumea să înțeleagă că este important să facem și al doilea vaccin, pentru că fără al doilea vaccin, tot ce am făcut până acum, toate eforturile noastre au fost degeaba”, a spus premierul Forin Cîțu.

România va încerca să producă vaccinul anti-CoViD

Între timp, în ţara noastră a ajuns și prima tranșă de seruri de la AstraZeneca. Este vorba despre 81 de mii de doze. Pe lângă asta, premierul a anunțat că România va încerca să producă vaccinul anti-CoViD.

„Vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino. Am trimis o scrisoare în urma unor întrebări, adresată Comisiei Europene, și ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Vom vedea ce vaccin va fi produs, dar asta e varianta pe care mergem noi”, a adăugat premierul României.

De asemenea, Cîțu a anunța că țara noastră nu va cumpăra vaccinul rusesc Sputnik V. Între timp a ajuns în România și prima tranșă de vaccin AstraZeneca. Este vorba despre 81 de mii de doze din cele 1,3 milioane comandate până la sfârșitul lunii martie. Dozele sunt depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite către centrele din țară.

Programările pentru vaccinarea cu produsul AstraZeneca vor începe din 10 februarie. Acesta poate fi administrat adulților cu vârste cuprinse între 18 ani și 65 de ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.