Administrație

Cum va fi „Alba Iulia fără noroaie”? Răspunsul îl oferă Primăria

Autoritățile locale au inițiat acțiunea „Alba Iulia fără noroaie”, în cadrul căreia se va interveni pe străzile din municipiu pentru curățarea nămolului adunat în urma iernii și, de asemenea, pentru întreținerea și pietruirea pe străzile neasfaltate, în lungime totală de 150 de kilometri.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, Agerpres, Primăria municipiului Alba Iulia a lansat, săptămâna trecută, acțiunea „Alba Iulia fără noroaie”, în cadrul căreia firma de salubritate va curăța străzile mecanizat, cu mașinile de măturat, iar în locurile în care utilajele nu pot interveni curățenia se va face cu angajații de la salubritate și cu beneficiarii ajutorului minim garantat.

„Începând de luni, municipalitatea a început și a doua fază a acțiunii «Alba Iulia fără noroaie», respectiv lucrări de întreținere și pietruire pe străzile neasfaltate din Alba Iulia. Lucrările se vor face cu utilajele și angajații primăriei, iar administrația locală a lansat o achiziție publică pentru a încheia un contract cadru care să asigure cantitatea necesară de piatră și balast pentru aceste lucrări”, se menționează în comunicat.

Potrivit sursei citate, contractul va fi încheiat, cel mai târziu, în luna martie și va asigura în următorii doi ani, în funcție de nevoi, 34.000 de tone de piatră concasată și balast pentru repararea și întreținerea drumurilor nemodernizate din municipiu.

Toate lucrările se vor derula în regie proprie, cu utilajele și angajații primăriei.

„Alba Iulia are mult prea multe străzi neasfaltate. Este o realitate care, până acum, a fost cosmetizată și, cum spune românul, ascunsă sub preș. Aproximativ 150 de kilometri de străzi din municipiu sunt fără asfalt, iar pentru acești oameni «confortul» unui oraș înseamnă praf și noroaie. (…). Cei 150 de kilometri de străzi neasfaltate nu sunt o mândrie, ci o dovadă a neputinței administrative și a lipsei de viziune. De aici trebuie să începem, dacă vrem să fim cu adevărat «smart». Un oraș inteligent trebuie să ofere, în primul rând, condițiile normale de trai și pentru cetățenii din aceste zone, oameni care plătesc taxe și impozite locale”, a declarat, potrivit comunicatului, primarul Gabriel Pleșa.

Edilul a adăugat că nu va lansa promisiuni politicianiste că se vor asfalta peste noapte toate aceste străzi, însă a ținut să îi asigure pe locuitori că se vor prioritiza transparent investițiile multianuale pentru asfaltări și modernizări.

„Îi rog pe cetățeni să ne sesizeze zonele cu probleme pentru a se interveni cu lucrări de întreținere sau să ne anunțe dacă acțiunile de curățenie nu se desfășoară corespunzător”, a mai spus Pleșa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.