Social

Două femei din Teiuș, amendate pentru nerespectarea carantinei

Două femei din Teiuș, recent reîntoarse din Spania, au fost amendate cu câte 1.000 de lei, pentru că nu au respectat măsura carantinării și au părăsit locul în care ar fi trebuit să se afle timp de două săptămâni, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Potrivit unui comunicatului dat publicității de instituție, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de CoViD-19.

„Echipele de control au depistat și sancționat 109 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și două care nu au respectat măsurile privind carantinarea. De exemplu, polițiștii din Teiuș au depistat două femei, de 44 și 45 de ani, din Teiuș, care nu au respectat măsura carantinării și au părăsit locația unde ar fi trebuit să se afle pentru următoarele două săptămâni, ca urmare a faptului că s-au întors din Spania”, a precizat sursa citată.

Conform acesteia, cele două femei au fost sancționate contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, fiecare, conform prevederilor art. 65 din Legea 55/2020.

„Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu CoViD-19. Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri”, a transmis IPJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.