Social

Șapte persoane, reținute pentru înșelăciune prin metoda „modeling”

Șapte persoane au fost reținute de polițiștii din Alba într-un dosar privind înșelăciunea prin metoda „modeling”, acestea urmând să fie prezentate joi procurorilor pentru dispunerea măsurilor legale.

„Cele șapte persoane conduse pentru audieri la sediul IPJ Alba, fiind cercetate pentru înșelăciune prin metoda „modeling”, au fost reținute pentru 24 de ore. Azi (joi nota red.) vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale”, au transmis reprezentanții IPJ.

Polițiștii au efectuat miercuri două percheziții la persoane bănuite de înșelăciune, care ar fi promis unor cetățeni că le vor promova imaginea, pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu firme de publicitate sau modeling.

Desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, perchezițiile au avut loc în Alba Iulia, la punctul de lucru al unei societăți comerciale și la o locuință închiriată de persoanele bănuite de înșelăciune.

Escroci percheziționați de poliție. Le promiteau naivilor că îi fac celebri

„Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada ianuarie – februarie 2021, persoanele vizate de anchetă ar fi racolat, în zona centrală a municipiului Alba Iulia, 7 persoane, de diferite vârste, toate din județul Alba, cărora le-ar fi promis faptul că, în schimbul unor sume cuprinse între 120 și 2.000 de lei, ar urma să le promoveze imaginea, pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu diverse societăți de publicitate sau companii de modeling. Ulterior, aceștia nu ar fi efectuat demersurile în sensul celor promise cu ocazia încheierii contractelor”, preciza IPJ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.