Social

Focar de CoViD-19 la un centru de asistență și îngrijire

Un nou focar de CoViD-19 a fost depistat în Alba, la un centru de asistență și îngrijire aflat în administrarea autorităților județene, unde sunt 12 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, a anunțat, sâmbătă, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Alba, Ioana Presecan, din cele 73 de noi cazuri depistate în județ, 12 sunt la un centru de asistență și îngrijire (CIA) din comuna Șpring, din administrarea autorităților județene.

Cele mai multe cazuri, respectiv 27, sunt înregistrate în municipiul reședință de județ. În Alba Iulia, incidența la 14 zile era sâmbătă de 4,01, cu 307 cazuri depistate în ultimele 14 zile.

Vineri, în Alba au fost prelucrate 495 de probe. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 163.674, a precizat Ioana Presecan.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost confirmate cu noul coronavirus 14.712 persoane, din care 13.399 s-au vindecat, iar 392 au decedat. În județ erau sâmbătă 921 de cazuri active.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.