Educație

Jumătate dintre cazurile de CoViD-19 la elevi, semnalate în București, Cluj și Arad

Jumătate dintre cazurile de CoViD-19 înregistrate la elevi au fost semnalate în județele Cluj și Arad și în capitală.

Jumătate dintre cazurile de CoViD-19 în rândul elevilor, semnalate odată cu debutul semestrului al doilea, până pe 11 februarie, au fost confirmate în județele Cluj, Arad și municipiul București, a anunțat joi seara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o emisiune televizată.

„Există opt județe fără niciun caz confirmat de elev, există alte zece județe fără niciun caz confirmat de angajat, cadru didactic, după cum există județele Cluj, Arad și municipiul București, în care în total sunt 122 de copii infectați, adică exact jumătate din numărul celor depistați pozitiv în țară. Cred că asta ne face să tragem niște concluzii cu privire la respectarea regulilor și profit de ocazie să fac încă o dată acel îndemn, al ministrului Sănătății și al ministrului Educației și nu numai, către părinți: în cazul în care depistează, observă cele mai mici simptome specifice, este puternic recomandat să nu își trimită copiii în colectivitate”, a declarat Cîmpeanu, la Digi24 Tv.

Ministrul Educației a menționat că, la nivelul Capitalei, au fost înregistrate 64 de cazuri de COVID-19 în rândul elevilor și a oferit ca o posibilă explicație mobilitatea mai mare a acestora.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că, pe baza experienței primei săptămâni de școală din semestrul al doilea, ordinul comun semnat cu ministrul Sănătății ar putea suferi modificări, dar și că, începând de săptămâna viitoare, nu va mai putea fi exclusă transmiterea virusului la școală la cazurile noi de CoViD-19 din rândul elevilor și cadrelor didactice.

„Împreună cu Ministerul Sănătății, vom încerca să venim cu măsuri suplimentare, cu clarificări în interpretarea cât mai facilă a acestui ordin de ministru, care oricum s-a dorit a fi ușor de înțeles. Vom veni încă o dată și încă o dată, de oricâte ori este nevoie, pentru a clarifica această procedură de lucru, pentru a fi înțeleasă peste tot în școli. Dacă va fi nevoie, din discuțiile cu ministrul Sănătății a reieșit că vom aduce și completări acestui ordin comun, există disponibilitate de ambele părți, în urma experienței din această săptămână. Prudența trebuie să rămână în continuare la un nivel foarte ridicat și, după această primă săptămână, vom vedea cât de mult peste această bază va crește numărul. Cu toții sperăm să nu crească atât de mult, pentru că atunci nu vom mai putea spune că eliminăm transmiterea din școală”, a mai explicat ministrul Educației.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.