Administrație

O jumătate de milion de lei pentru reparații la Cetatea Alba Carolina

Mai multe lucrări de reparații (ale unor poduri, pasarele, obiecte de mobilier urban, statui sau elemente de zidărie) efectuate în diverse zone ale Cetății Alba Carolina, a căror valoare se ridică la aproape jumătate de milion de lei, au fost recepționate luni de către Primăria Alba Iulia.

De asemenea, municipalitatea a adăugat că fortificația va fi întreținută în mod constant, pentru a putea deveni un obiectiv viabil, turistic și economic.

„Cetatea Alba Carolina, emblema orașului nostru și punctul principal de atracție turistică, este și va rămâne o prioritate a acestei administrații. Sunt convins că ne dorim cu toții ca ea să se dezvolte și să devină nu doar un magnet turistic, ci și un loc în care albaiulienii să-și poate petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut. Totodată, ea să devină un și obiectiv viabil economic, unul care aduce plus valoare pentru oraș”, a declarat primarul Gabriel Pleșa, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Edilul, aflat la primul său mandat, a subliniat că, pentru ca aceste lucruri să fie posibile, Cetatea trebuie întreținută „în mod constant”, iar orice degradare sau stricăciune trebuie remediată „cât mai rapid și eficient”, la costuri „cât mai reduse” posibil.

„Astăzi, recepționăm lucrările de reparații în mai multe zone ale Cetății Alba Carolina, a căror valoare se ridică la aproape jumătate de milion de lei. Acestea înseamnă reparații importante a unor poduri, pasarele, obiecte de mobilier urban, statui sau elemente de zidărie care s-au degradat în ultimii ani”, a precizat Gabriel Pleșa.

Mai exact, au fost efectuate reparații capitale la un pod din lemn, la pasarela din lemn de la Grădina Japoneză, la pasarela de acces din Latura de Vest la catargul tricolor, precum și vopsirea elementelor din lemn la podurile de la Poarta a III – a, Poarta a IV – a, Poarta a V – a, Poarta a VI – a și pasarela din lemn de la Centrul de Informare Turistică. Au mai fost realizate reparații la gardul Muzeului Principia și la cel al drumul roman, la jardinierele din lemn și pavaje din piatră, reparate și înlocuite cișmele de apă și de curățire graffiti de pe monumentele istorice (Obelisc, soclu Statuia Toboșarului).

Gabriel Pleșa a menționat că se caută în prezent soluții pentru a elimina și acele “graffiti”-uri cu care unii “tineri rebeli” au reușit să “decoreze” mai mulți pereți și mobilier din perimetrul Cetății.

„Cetatea Alba Carolina, după toate investițiile făcute în restaurarea și recondiționarea ei, nu poate fi lăsată să se degradeze. Vom interveni ori de câte ori situația o va cere, pentru a păstra aspectul ei deosebit și pentru a păstra întreaga zonă la un standard cât mai ridicat”, a conchis Pleșa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.