Social

Cum vă puteți înscrie la vaccinare dacă nu aveți medic de familie

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani și persoanele adulte cu vârsta sub 65 de ani cu afecțiuni cronice, care nu sunt înscrise la un medic de familie în Alba Iulia, se pot înscrie pentru vaccinarea anti CoViD-19 și prin intermediul Direcției de Asistență Socială din subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat al Primăriei municipiului Alba Iulia, înscrierile se fac la sediul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia, Bld. Republicii, nr. 26, pe mail la adresa social@apulum.ro sau la numerele de telefon 0258.810.325 / 0720.660.820 (inclusiv WhatsApp) de luni până vineri, între orele 08:00 – 16:00.

Cei care vor fi înscriși pentru vaccinarea anti CoViD-19 prin intermediul Direcției de Asistență Socială din subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia vor fi anunțați telefonic cu privire la data și ora la care vor fi programați pentru vaccinare.

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia fac precizarea că înscrierile pentru vaccinarea anti CoViD-19 prin intermediul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia sunt valabile doar pentru persoanele incluse în etapa a doua a campaniei de vaccinare, care nu sunt înscrise la un medic de familie.

Pentru celelalte persoane aflate în această categorie, înscrierile se pot face prin intermediul medicului de familie, a angajatorului, prin accesarea platformei RoVaccinare – https://programare.vaccinare-covid.gov.ro sau prin call center, la numărul 021.414.44.25.

Categoriile de populație incluse în a doua etapă a campaniei de vaccinare sunt: persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice (diabet zaharat, obezitate, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, afecțiuni hepatice, afecțiuni autoimune) și angajații care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale (personalul din învățământ și creșe, instituțiile statului, domeniul siguranței, personalul cultelor religioase, personalul poștal și servicii de curierat, personalul din mass-media, sectorul economic vital, personalul din domeniul salubrității și deșeurilor).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.