Educație

Universitatea „1 Decembrie 1918” rămâne online în debutul semestrului doi

Semestrul al doilea al anului universitar 2020-2021 va debuta la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia conform scenariului 2, respectiv în sistem mixt, majoritatea programelor de licenţă şi de masterat urmând să continue activitatea în sistem online, potrivit unui anunţ postat pe site-ul instituţiei de învăţământ superior.

Astfel, potrivit sursei citate, conducerea Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a transmis, spre consultarea Senatului UAB şi a DSP Alba, hotărârea ca semestrul al doilea al anului universitar 2020-2021 să debuteze conform scenariului 2 – în sistem mixt.

„Astfel, ţinându-se cont de specificul programelor de studiu şi de capacitatea de a implementa eficient toate procedurile privind asigurarea protecţiei şi a siguranţei sanitare, studenţii şi masteranzii UAB, în funcţie de specializarea pe care o urmează, vor participa în sistem mixt la activităţile didactice, după cum urmează: majoritatea programelor de licenţă şi de masterat îşi vor continua activitatea în sistem online (cursuri, seminarii, cursuri practice, laboratoare), cu excepţia specializărilor (conform Anexelor) la care prezenţa fizică la activităţile de tip laborator şi cu aplicabilitate practică este absolut necesară pentru a dobândi abilităţile şi competenţele vizate”, se precizează în anunţ.

Studenţilor li s-a recomandat să urmărească zilnic informaţiile de pe site-ul universităţii, urmând să fie informaţi cu privire la orarul activităţilor online şi, în cazul programelor care vor desfăşura şi anumite activităţi faţă în faţă, asupra condiţiilor şi a programului de revenire în laboratoare. Aceste informaţii vor fi disponibile pe site-ul fiecărei facultăţi.

„Menţionăm că UAB respectă, cu maximă responsabilitate, procedurile obligatorii privind prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 şi asigură circuitele standard, aplicarea normelor sanitare specifice în întregul campus universitar (dozatoare de dezinfectant, termometre, triaj epidemiologic la revenirea în cămine, asigurarea asistenţei medicale permanente în cadrul Cabinetului medical intern etc.), distanțarea recomandată în sălile de curs și în laboratoare, respectarea unei conduite adecvate pe toată durata activităților”, se mai arată în anunțul conducerii.

Reprezentanții Universității au mai precizat că, imediat ce situația epidemiologică va permite întoarcerea în siguranță a tuturor studenților în sălile de curs, se dorește revenirea la scenariul 1 – activități cu participare fizică la toate activitățile didactice.

Municipiul Alba Iulia are o rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 4,25 la mia de locuitori, fiind înregistrate 325 de cazuri în ultimele 14 zile. De altfel, autoritățile au prelungit recent cu încă 14 zile măsurile restrictive impuse de creșterea ratei de infectare la nivelul municipiului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.