Educație

57 de elevi militari au fost testați pozitiv cu CoViD-19

57 de elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, majoritatea din clasele a IX-a, au fost testați pozitiv cu CoViD-19, activitatea de învățământ desfășurându-se în format hibrid, față în față și online prin intermediul echipamentelor instalate și a platformelor educaționale.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres, inițial, în primele zile de curs din semestrul al II-lea au fost depistați pozitiv 5 elevi, dintr-un total de 460 testați. Alți 48 de elevi, în general colegi de dormitor ai celor 5 elevi depistați pozitiv, au fost izolați în infirmeria colegiului, de unde participau la ore online.

Între timp, zeci de elevi izolați au fost depistați pozitiv.

„În urma anchetei epidemiologice a contacților celor cinci elevi care au fost depistați pozitiv, până în prezent, alți 52 de elevi, majoritatea din clasele a IX-a, au fost depistați pozitiv, cei mai mulți fiind asimptomatici”, se menționează în comunicatul dat vineri publicității.

Potrivit sursei citate, activitatea de învățământ se desfășoară în format hibrid, față în față și online prin intermediul echipamentelor instalate și a platformelor educaționale.

„În instituția militară de învățământ se realizează, zilnic, triajul epidemiologic și se efectuează curățenia și dezinfecția spațiilor, respectiv clase, săli, dormitoare, holuri, toalete. Măsurile de distanțare fizică și purtarea măștii, atât în interior, cât și în exterior, sunt obligatorii”, se mai susține în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.