Educație

A crescut numărul școlilor care vor funcționa în scenariul roșu

Numărul unităților de învățământ din Alba care se vor afla săptămâna viitoare în scenariul roșu a crescut față de debutul semestrului al II-lea, și anume de la 33 la 47, potrivit listei aprobate vineri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba.

Astfel, în săptămâna 22-26 februarie, din cele 143 de unități de învățământ, 53 vor funcționa în scenariul verde, 42 în scenariul galben și 47 în cel roșu.

În săptămâna 8-12 februarie, s-au aflat în scenariul verde 54 de școli, în scenariul galben 55 de unități școlare și în scenariul roșu – 33.

În mediul urban, de exemplu, vor merge în sălile de clasă toți elevii din orașele Abrud, Baia de Arieș, Cîmpeni, Ocna Mureș și Zlatna. În schimb, unitățile de învățământ din orașele Alba Iulia, Sebeș și Teiuș vor funcționa după scenariul roșu, iar cele din Aiud și Blaj, după scenariul galben.

În județul Alba au fost depistate cu noul coronavirus în ultimele două săptămâni 784 de persoane, din care 595 în mediul urban și 188 în mediul rural.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.