Social

Biblioterapia, nou proiect al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga”

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va implementa, începând cu această lună, un nou proiect, denumit 3.30 Biblioterapia, care are în vedere, pe lângă comunicarea publică a colecției de carte de specialitate, furnizarea de informații de interes din domeniul psihologiei și al psihoterapiei aplicate prin intermediul unui psihoterapeut.

„Venind în sprijinul unor cereri formulate de comunitate, Biblioteca Județeană ‘Lucian Blaga’ Alba va implementa, începând cu această lună, un nou proiect denumit 3.30 Biblioterapia. Pe lângă comunicarea publică a colecției de carte de specialitate, proiectul are în vedere furnizarea de informații de interes din domeniul psihologiei și al psihoterapiei aplicate. În acest scop, psihoterapeutul Cosmin Bara va susține lunar, în cadrul bibliotecii, câte o dezbatere pe teme date”, se menționează într-un comunicat transmis, vineri, Agerpres.

Evenimentul care va deschide seria de activități din acest proiect va avea loc marți, 23 februarie, și se va desfășura sub forma unui atelier transmis live, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Tema propusă de psihoterapeutul Cosmin Bara are titlul „Despre mintea umană. Antrenează-ţi mintea să lucreze pentru tine, nu împotriva ta!”, arată sursa citată.

Cu acest prilej, sala de lectură a bibliotecii va găzdui o expoziție de carte de specialitate, iar coordonatoarea proiectului, Luiza Pop, va face câteva prezentări de carte care să susțină din punct de vedere teoretic tema prezentată în cadrul atelierului.

„Ne dorim ca prin astfel de manifestări culturale să satisfacem cât mai multe dintre cerințele membrilor comunității pe care o deservește biblioteca noastră și, totodată, să definim biblioteca drept un centru multicultural în care își au locul evenimente variate ca tematică și abordare. Biblioteca Județeană ‘Lucian Blaga’ Alba este o bibliotecă enciclopedică, iar o varietate cât mai mare de proiecte vine în sprijinul promovării colecțiilor valoroase de carte pe care le deţinem”, a declarat, potrivit comunicatului, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga”, Silvan Stâncel.

Proiectul 3.30 Biblioterapia face parte din programul 3 Animație Culturală al Bibliotecii Județene “Lucian Blaga” Alba. Organizatorii proiectului 3.30 Biblioterapia sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.