Social

42 de cazuri de CoViD-19 la un centru de îngrijiri și asistență

Alte 20 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost depistate la Centrul de Îngrijiri și Asistență (CIA) Drașov, comuna Șpring, numărul total al acestora ajungând la 42, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Purtătorul de cuvânt al DSP Alba, Ioana Presecan, a precizat, pentru Agerpres, că, în total, numărul cazurilor de infectare de la CIA Drașov este de 42. „Inițial, au fost nouă cazuri, apoi unul, cărora li se adaugă cele 12, respectiv 20 de cazuri”, a explicat Presecan.

De asemenea, DSP Alba a raportat, sâmbătă, că în focarul de la Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia sunt 36 de cazuri noi.

Reprezentanții Colegiului au precizat, pentru Agerpres, că cele 36 de cazuri se află printre cele 57 depistate de la debutul focarului, acestea fiind incluse deja în raportarea făcută publică vineri de către instituția de învățământ militar.

Niciunul dintre cele două focare nu a fost inclus la calculul incidenței.

„Cât privește focarul de la Liceul Militar Alba Iulia, DSP Alba a luat decizia scoaterii acestuia de la calculul incidenței, având în vedere că focarul este unul de tip închis, asimilat celor rezidențiale în cazul cărora pozitivii sunt carantinați în același loc și nu părăsesc locația respectivă până la expirarea perioadei de carantinei, astfel încât virusul nu se poate răspândi”, a explicat, sâmbătă, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Peste o sută de noi infectări în județul Alba în ultimele 24 de ore

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.