Social

Iglu pentru fumători. Localul care îi găzduia a fost amendat cu 5000 de lei

Fotografie de arhivă

Trei persoane care fumau în interiorul unui iglu de plastic transparent, aparținând unei societăți comerciale din Alba Iulia, au fost sancționate cu avertisment scris, iar firma în cauză amendată cu 5.000 de lei, a informat, luni, Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Alba.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, jandarmii au constatat, la sfârșitul săptămânii trecute, nerespectări ale Legii nr. 349 din 6 iunie 2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

„În urma unor verificări, 3 persoane au fost sancționate cu avertisment scris pentru încălcarea prevederilor ce interzic fumatul în spațiile publice închise, iar societatea comercială cu amendă în valoare de 5.000 de lei”, se menționează în comunicat.

IJJ Alba amintește că prin spațiu închis se înțelege orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate sau dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.