Educație

Elevii liceului „Florin Fleșeriu” din Sebeș primesc „Dreptul la toalete”

O nouă școală a fost selectată de Crucea Roșie Română în cadrul unei campanii sponsorizate de un producător de produse de igienă. Este vorba de liceul „Florin Fleșeriu” din Sebeș, județul Alba, care va beneficia de renovarea toaletelor școlii.

În prezent, 500 de elevi de ciclu primar, gimnazial și 4 clase de ciclu liceal frecventează această unitate de învățământ și sunt nevoiți să folosească doar două toalete, în stare avansată de degradare, ambele în curte: 4 WC-uri pentru fete și 4 pentru băieți.

„Contextul actual ne-a forțat să ne gândim, mai mult ca niciodată, la nivelul de siguranță din școli, mai ales când este vorba de igienă. Ne bucurăm că prin acest proiect vom putea oferi elevilor condiții optime, acces la toalete moderne, dotate corespunzător normelor sanitare. Suntem mândri de rezultatele elevilor, atât la disciplinele teoretice, cât și la cele sportive, și credem cu tărie că, prin accesul la condiții mai bune, îi vom motiva și îi vom face să revină cu plăcere în bănci, când va fi cazul. Avem sprijinul Consiliului Local și al primăriei municipiului Sebeș, care în acest an a alocat fondurile necesare unei proces de reabilitare a clădirii centrale”, a declarat Adrian Alexandru Dăncilă directorul instituției de învățământ. În acest moment, în Sebeș se aplică scenariul roșu, deci merg la școală doar copiii preșcolari și elevii din ciclul primar.

În plus, încă 25 de școli au fost selectate în această etapă pentru a primi produse de dezinfecție și curățenie prin intermediul filialelor de Cruce Roșie din întreaga țară. Lista completă a beneficiarilor este disponibilă pe www.domestos.ro și pe site-ul www.crucearosie.ro.

Deși accesul la toalete decente ar trebui să fie garantat pentru toți elevii din România, realitatea este îngrijorătoare: 33% dintre școli nu au autorizația sanitară, 22% nu au surse de apă adecvate și 35% nu au toalete interioare, se arată într-un memorandum al Guvernului României.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.