Politică

Partidul Verde se declară „șicanat” în încercarea de a-și impune un consilier local la Șibot

Șibot

Nicolaie Matei, președintele filialei județene Alba a Partidul Verde, acuză autoritățile locale din comuna Șibot că nu îi permit instalarea unui consilier local în deliberativul comunei.

Matei spune că, prin diverse „tertipuri”, „se încearcă o șicanare ieftină”, în urma cărora partidul nu-și poate valida un membru în Consiliul local.

Potrivit lui Nicolaie Matei, în urma alegerilor locale din 26 septembrie 2020, „alegătorii comunei Șibot s-au pronunțat și au decis ca Partidul Verde să aibă reprezentativitate la nivelul Consiliului Local comunal. Primul validat pe listă a fost dl Stanca Vasile, însă acesta și-a dat demisia și în mod legal trebuia validat următorul pe lista de supleanți”.

Matei spune că, urmare a acestei stări de fapt, Consiliul Local Șibot a luat act de acest demers și postul de consilier local a fost declarat vacant prin Hotărâre de Consiliu Local, urmând ca acesta să fie ocupat de un membru supleant desemnat de către Partidul Verde – filiala Șibot, în concordanță cu lista de candidați, dar și cu prevederile și statutul partidului.

La data de 29 ianuarie 2020, Partidul Verde a adus la cunoștința secretarului Primăriei Șibot faptul că următorul candidat de pe lista electorală care îndeplinește calitatea de membru de partid este Eugen-Dumitru Sivera (locul 4 pe lista electorală).

„Prin aceeași adresă înregistrată sub nr. 1685/16.02.2021 la Primăria Șibot, se arată faptul că numărul 2 și 3 de pe lista de supleanți și-au pierdut calitatea de membri ai Partidului Verde, fiind excluși la data de 28.09.2020. Mai mult, această informare a fost făcută către Primăria Șibot încă de la data de 22 decembrie 2020, prin procesul verbal nr. 7478. Ori, cum decizia statutară a Partidului Verde nu a fost contestată în niciun fel, iar termenul legal de contestare trecuse, de fapt și de drept singurul nume care, legal, putea ocupa postul de consilier local rămas vacant era al d-lui Sivera Eugen-Dumitru”, explică Matei.

Cu toate acestea, printr-o decizie emisă de Tribunalul Alba, se constată că secretarul Primăriei Șibot a eșuat să depună în termenul legal informarea oficială prin care Sivera urma să ocupe, împlinind prevederile legale, postul de consilier local și preluarea mandatului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.