Mozaic

Ambasadorul israelian David Saranga a fost primit de primarul Pleșa

Ambasadorul David Saranga (al treilea din dreapta imaginii) s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților locale din Alba Iulia și județul Alba

Oportunitățile pe care Alba Iulia le poate oferi unor potențiali investitori israelieni, prin dezvoltarea zonei industriale a orașului, au fost printre punctele atinse în cadrul discuțiilor avute de administrația locală cu ambasadorul David Saranga, cu prilejul unei vizitei efectuate de diplomat în municipiu.

„Reprezentanții administrației publice locale și județene au avut onoarea de a-l avea drept oaspete pe Excelența Sa David Saranga, ambasadorul Israelului în România. Vizita oficialului israelian în Alba Iulia a cuprins mai multe întâlniri cu oficialități locale, precum și vizitarea unor obiective turistice și istorice, printre care Cetatea Alba Carolina sau Muzeul Unirii”, se menționează înt-un comunicat transmis, joi, Agerpres.

Printre cele mai importante puncte atinse în cadrul discuțiilor se numără „nevoia unei mai strânse colaborări, în principal în domeniul economic, cel medical, cât și în domeniile cultural și turistic”.

Potrivit sursei citate, primarul Gabriel Pleșa a subliniat „oportunitățile pe care Alba Iulia le poate oferi unor potențiali investitori israelieni, prin dezvoltarea zonei industriale a orașului”. Edilul l-a asigurat pe ambasador „de toată deschiderea” administrației publice față de orice potențial investitor din Israel.

Totodată, viceprimarii Emil Popescu și Marius Filimon i-au prezentat oficialului israelian mai multe oportunități de colaborare în privința domeniului medical și în cel al turismului.

„Ne dorim ca acea comunitate evreiască din Alba Iulia, emigrată în Israel în perioada comunismului, să revină la Alba Iulia, dacă nu în calitate de locuitori, măcar în calitate de turiști sau chiar potențiali investitori”, au mai transmis reprezentanții primăriei.

Comunitatea evreiască din Alba Iulia era odinioară cea mai numeroasă din Transilvania, orașul fiind de altfel, între 1653 și 1848, singurul din Ardeal în care era permisă legal așezarea acestora, însă la ora actuală este printre cele mai mici din țară, la recensământul din 2011 doar 20 de persoane declarându-se evrei în întreg județul Alba.

În drum spre Alba Iulia, ambasadorul Saranga (în dreapta imaginii) s-a oprit la Sibiu, unde a vizitat și muzeul satului

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.