Educație

Criza CoViD la Colegiul Militar: 76 de elevi au fost testați pozitiv, alți 164 sunt la izolare

Fotografie de arhivă

Peste 16% dintre elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, adică 76 din 462, s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 de la începutul semestrului al doilea, majoritatea fiind preluați de familii, 4 sunt internați în spital, iar 5 s-au vindecat.

„Din totalul de 462 de elevi ai Colegiului Național Militar ‘Mihai Viteazul’ din Alba Iulia, la data de 24.02.2021 sunt confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 71 de elevi. Dintre aceștia, 67 se află la domiciliu în urma solicitării părinților, adresată conducerii colegiului și CJCCI Alba, iar 4, toți cu forme ușoare (2 simptomatici și 2 asimptomatici), sunt internați în spitale militare (1 elev) și civile (3), la solicitarea părinților, întrucât nu aveau condiții de izolare la domiciliu”, se arată într-un comunicat dat publicității de Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”.

Elevii confirmați pozitiv s-au deplasat la domicilii cu mijloacele de transport ale părinților sau cu ambulanța unității în cazul în care părinții nu dețin mijloace de transport.

La acest număr, de 71, se adaugă alți 5 elevi care au fost confirmați pozitiv la începutul semestrului și s-au vindecat, aceștia revenind între timp în colegiu.

Totodată, un număr de 164 de elevi contacți direcți se află izolați în spațiile special amenajate pentru carantină.

„Precizăm că la data de 24.02.2021 în infirmeria colegiului nu se află internat niciun elev. În farmacia colegiului există un stoc de medicamente suficient pentru a asigura tratarea elevilor cu afecțiuni specifice vârstei. Completarea medicației se face prin eliberarea rețetelor compensate în funcție de cazuistică de către medicul unității, care este și medicul de familie al elevilor”, se menționează în comunicat.

Cele mai recente testări de tip RT PCR au fost făcute miercuri de către Direcția de Sănătate Publică Alba tuturor elevilor care au prezentat simptomatologie specifică virusului SARS-CoV-2, iar pentru elevii care vor prezenta simptome specifice există în cadrul infirmeriei teste rapide care vor fi folosite în acest scop.

De la începutul școlii și până în prezent s-au efectuat 240 de teste rapide și 947 teste RT PCR.

În ceea ce privește dispunerea elevilor în spațiile de cazare, aceasta este făcută în conformitate cu arhitectura colegiului, în acest sens, numărul de elevi dintr-o cameră fiind variabil în funcție de spațiul fiecăreia, fiind respectată distanțarea fizică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.