Mozaic

Premierul Cîțu vrea să atragă investitori străini „pentru ca împreună să reformăm economia”

Premierul Florin Cîțu crede în aportul reformist al investitorilor străini

Guvernul va atrage investitori străini, pentru ca, împreună cu aceștia, să reformeze economia, a declarat, joi, premierul Florin Cîțu, susținând că au fost 30 de ani care s-au pierdut în acest sens.

„Am făcut o promisiune anul trecut și mulți au spus că e o promisiune de campanie, Nu, nu a fost promisiune de campanie, în Guvern am aprobat proiectul de lege care s-a dus în Parlament pentru a elimina acea tâmpenie populistă, adoptată anul trecut, în plină campanie electorală de Guvernul socialist, de Parlamentul socialist, de coaliția majoritară socialistă, prin care companiile de stat din România nu puteau să mai acceseze capital de pe piața de capital sau investitori”, a afirmat Cîțu, la evenimentul „Performerii anului 2020”, organizat de Bursa de Valori București.

El a subliniat că este nevoie de reforma companiilor de stat și de investiții.

„Avem nevoie de a reforma companiile de stat, avem nevoie de investitori străini, avem nevoie de investiții. Nu putem să susținem de la buget acest efort de reformă și avem nevoie și de tehnologia și know-how-ul investitorilor străini, așa că acel proiect de lege este în Parlamentul României, va fi abrogat în curând și vom face exact ceea ce am spus: vom atrage investitori străini ca împreună să reformăm economia. Sunt 30 de ani pe care i-am pierdut, dar eu cred că putem să recuperăm foarte rapid”, a transmis prim-ministrul.

Potrivit acestuia, prin măsurile luate anul trecut, Guvernul a reușit să păstreze ratingul de țară al României într-o perioadă dificilă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.