Politică

Un fost polițist este propunerea USR pentru funcția de subprefect de Alba

Viorel Rașcovici, propunerea USR-PLUS pentru postul de subprefect al județului Alba

Un fost polițist, în vârstă de 52 de ani, este noua propunere a USR-PLUS pentru funcția de subprefect al județului Alba, după ce persoana nominalizată inițial, un fost jandarm, actualmente avocat, și-a retras candidatura pentru o „greșeală reprobabilă” de acum un deceniu.

După ce, la începutul lunii februarie, avocatul Marius Nicoară, nominalizat ca propunere din partea USR-PLUS Alba pentru funcția de subprefect, a anunțat că își retrage candidatura, pentru a nu crea un prejudiciu de imagine partidului, pentru că, în urmă cu 10 ani, a comis o „greșeală reprobabilă”, respectiv a refuzat să se supună recoltării de probe biologice, a fost demarată o nouă competiție internă.

Astfel, Viorel Rașcovici este noua propunere a USR-PLUS pentru funcția de subprefect, decizia fiind luată de conducerea centrală a partidului, în urma analizei celor trei candidaturi înaintate de filiala județeană, a anunțat deputatul Beniamin Todosiu.

Potrivit unui comunicat dat publicității joi, USR-PLUS Alba a organizat o competiție internă, iar în urma votului Biroului Județean au fost aleși trei candidați – Cosmina Maria Mariș (PLUS), inspector în cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia, Viorel Rașcovici (USR), fost polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba, și Adrian Simion (USR), profesor de istorie.

„Cele trei candidaturi au fost analizate de Biroul Național, iar membrii acestuia au decis ca Viorel Rașcovici să fie propunerea USR-PLUS pentru funcția de subprefect al județului Alba. Propunerea va fi înaintată și premierului Florin Cîțu, urmând ca numirea în funcție să aibă loc, cel mai probabil, în prima parte a lunii martie”, se menționează în comunicat.

În vârstă de 52 de ani, Viorel Rașcovici este președintele USR Cergău, fiind ales, anul trecut, consilier local în comuna Cergău.

Este fost polițist, acesta ocupând în cadrul IPJ Alba funcții precum agent șef principal în cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Blaj și organ de cercetare penală al poliției judiciare în perioada 2005 – 2016.

Rașcovici este absolvent al Şcolii de Agenți de Poliție Câmpina și al Facultății de Drept Legislație Internațională Comparată, Diplomație și Consultanță Juridică-Economică, din cadrul Academiei de Tehnoeconomie și Cooperare Româno-Americană din București. El a absolvit și un curs post universitar de un an în Psihologie Judiciară, la Facultatea de Psihologie, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

„Este o onoare nominalizarea mea pentru funcția de subprefect al județului Alba și le mulțumesc colegilor mei pentru încrederea acordată. Vă asigur că voi fi un garant al respectării legalității și un sprijin pentru cetățenii județului, pe care îi voi reprezenta cu cinste și demnitate”, a spus, potrivit sursei citate, Viorel Rașcovici.

Unul dintre cele două posturi de subprefect va reveni în Alba USR-PLUS, iar celălalt, UDMR, funcția de prefect urmând să rămână la PNL.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.