Economie

Un angajat al CNAIR a murit într-un accident. Drumarii invocă evenimentul ca mijloc de presiune sindicală

Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”, care reunește angajați din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a dat publicității un comunicat de presă în care pune în relație un accident mortal petrecut vineri dimineața cu refuzul guvernanților de a mai acorda sporuri bugetarilor.

„Un angajat al CNAIR a murit într-un accident rutier, în timp ce decidenții analizează tăierea sporurilor pentru condiții periculoase”, astfel debutează comunicat de presă al Sindicatului „Elie Radu”.

„Sindicatul Drumarilor «Elie Radu» […] trage un semnal de alarmă asupra deciziilor profund incorecte care au ca scop final tăierea sporurilor muncitorilor instituției”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții drumarilor argumentează că „muncitorii CNAIR lucrează în condiții grele, iar sporurile pe care le primesc, având în vedere pericolul continuu la care se expun, sunt întru totul meritate”.

„Sindicatul Drumarilor «Elie Radu» deplânge decesul survenit în această dimineață al unui muncitor din cadrul Secției de Producție București, ca urmare a unui accident rutier petrecut pe DN 5, la ieșirea din localitatea Călugăreni, județul Giurgiu. Nimic nu mai poate alina în momentul de față durerea familiei sale, căreia îi transmitem public condoleanțe și de care vom fi alături, însă este un semnal de alarmă în urma căruia decidenții trebuie să înțeleagă pericolul zilnic la care se expun în fiecare zi angajații instituției”, se mai arată în comunicat.

Sindicaliștii fac „precizarea că drepturile salariale ale muncitorilor CNIAR nu sunt mari, iar sporurile acordate, în momentul de față, sunt esențiale pentru întregirea veniturilor și pentru a duce o viață în condiții decente. Tăierea acestora ar fi o decizie profund nedreaptă pe care Sindicatul Drumarilor «Elie Radu» o va contesta”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.