Social

În județul Alba, peste 17.000 de persoane au fost vaccinate, din care circa 11.000 cu rapel

Peste 17.000 de persoane s-au vaccinat anti-CoViD-19 în județul Alba, de la începutul campaniei de imunizare în 4 ianuarie, iar din martie celor opt centre de vaccinare existente acum li se vor adăuga încă trei, în orașele Ocna Mureș, Teiuș și Zlatna, potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Astfel, până joi inclusiv, au fost „27.998 de vaccinări, din care prima doză – 17.093 și rapel – 10.905”, a transmis purtătorul de cuvânt al DSP, Ioana Presecan.

De luni, 1 martie, în județul Alba se vor mai deschide trei noi centre de vaccinare anti-CoViD-19, cu câte un flux de vaccinare cu o capacitate de 60 de vaccinări pe zi, astfel: în Ocna Mureș (Sala de Sport a Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga”), în Teiuș (Sala de sport) și în Zlatna (Cantina Liceului „Corneliu Medrea”).

Imunizările vor fi realizate în cele trei centre cu vaccin marca Pfizer și se adresează persoanelor vulnerabile care fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu boli cronice, cu vârsta peste 65 de ani și persoane cu dizabilități.

Înscrierile în platforma națională pentru programări în vederea vaccinării la cele trei noi centre vor putea fi făcute începând de sâmbătă.

Până vineri, în Alba au fost testate pozitiv 15.536 de persoane, din care 14.075 s-au vindecat, iar 412 au decedat. Numărul total al testelor prelucrate de la începutul pandemiei a depășit 170.000.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.