Social

„Omul cu ochelari negri”, omagiat la 110 ani de la naștere

Autorul romanului autobiografic „Omul cu ochelari negri”, Ion Blăjan, folclorist, culegător și interpret de folclor din zona Ţării Secașelor, a fost omagiat duminică, la 110 ani de la naștere, de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, printr-un program desfășurat pe pagina de Facebook a instituției.

Au avut loc, astfel, o evocare a lui Ion Blăjan și o expoziție de carte intitulată „Din Ţara Secașelor”. Reprezentanții Bibliotecii au făcut și o recomandare de carte, respectiv „Omul cu ochelari negri”, autor Ion Blăjan. De asemenea, interpretul Cătălin Hașa a susținut un recital cu melodii din repertoriul scriitorului.

Activitatea „Ion Blăjan, omagiat la 110 ani de la naștere” face parte din proiectul 3.22 RomânIA traditional, care, pe de o parte, își dorește readucerea în memoria publică a unor personalități ale județului Alba din domeniile etnografie și folclor, iar pe de altă parte urmărește valorificarea patrimoniului cultural tradițional și reintroducerea lui în circuitul de valori al județului Alba. Proiectul este organizat de Consiliul Județean și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Asociația Transilvania Bussines Woman Alba Iulia și Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” din municipiu.

Biblioteca Județeană Lucian Blaga îl omagiază pe Ion Blăjan la 110 ani de naștere

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.