Sănătate

Alte 214.110 doze de vaccin Pfizer BioNTech sunt livrate luni în țară

Încă 214.110 doze de vaccin Pfizer BioNTech sunti livrate luni în țară, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva CoViD-19.

Potrivit sursei citate, dozele vor fi distribuite, după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 60.840 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 24.570 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 28.080 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 24.570 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 28.080 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 24.570 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tran șa curentă, cât și în tran șele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul național și centrele regionale de depozitare, prin Direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului Bucure ști.

Conform calendarului de livrare, următoarea tran șă de vaccin ar urma să fie adusă în România pe 8 martie, a șteptându-se confirmarea oficială din partea firmei producătoare.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etan șă, precizează CNCAV.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare. Pe măsură ce noile tran șe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de înscriere pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.