Politică

În replică la acuzațiile lui David, Todosiu vrea „un dialog democratic”

Deputatul Beniamin Todosiu se plânge, în reacție la acuzațiile aduse de colegul PLUS, că, în urma evenimentelor recente, există „o agitație” în rândul membrilor USR și PLUS.

„Până acum, am încercat să reacționez cât mai puțin, însă declarațiile recente ale unor colegi din PLUS demonstrează tot mai clar o intenție vădită de a crea disensiuni în interiorul Alianței USR-PLUS Alba. Există tot mai multe voci în spațiul public, care susțin faptul că lideri importanți ai PLUS ar face jocuri de culise la comanda unui alt partid politic. Nu cred acest lucru şi sper, în continuare, în verticalitatea şi corectitudinea tuturor celor care au intrat în cea mai nouă construcție politică din România: Alianța USR-PLUS. Cred că este momentul să comunicăm mai mult, să trecem peste orgolii, să ne ascultăm unii pe alții şi să înțelegem că un partid înseamnă oameni şi principii, nu orgolii şi interese”, a afirmat, potrivit comunicatului, Beniamin Todosiu.

El a adăugat că îi invită pe colegii săi să poarte „un dialog democratic şi bărbăteşte” în interiorul Alianței USR-PLUS.

Probleme în paradis. Neînțelegeri între reprezentanții PLUS și cei ai USR Alba

„Rufele, indiferent cât de curate sau murdare sunt, nu se spală niciodată în public, deoarece acest lucru nu face decât să ducă la pierderea credibilității în fața cetățenilor care ne-au votat la alegerile locale şi parlamentare. (…) Suntem în sfârşit la guvernare şi nu mai avem dreptul moral să ne consumăm timpul cu certuri interne generate de orgolii, frustrări sau disperarea unor persoane de a obține funcții politice sau instituționale”, a mai spus deputatul USR-PLUS.

Acesta a subliniat că, în ceea ce priveşte votul consilierilor PLUS privind transportul local din Alba Iulia, îşi menține declarațiile şi crede că aceştia „s-au grăbit” dând un vot pentru un contract „asupra căruia planează suspiciuni de ilegalitate şi care pune o presiune imensă” pe bugetul local.

„Cred că trebuie să existe o responsabilitate mult mai mare atunci când se iau decizii care privesc banii albaiulienilor, iar aceste proiecte trebuie dezbătute cu seriozitate. În această săptămână, îi voi ruga pe consilierii locali, indiferent că sunt PLUS sau USR, şi pe primarul Gabriel Pleşa, să ne aşezăm la masa dialogului şi să găsim soluțiile normale pentru a uni această echipă, care a câştigat încrederea oamenilor din Alba Iulia”, a anunțat Beniamin Todosiu.

El a subliniat că face un apel sincer la unitate şi că aşteaptă cu cea mai mare deschidere un dialog intern corect, decent şi responsabil privind viitorul Alianței USR-PLUS în județul Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.