Politică

PSD vrea o pârtie de schi în Apuseni, pe care-o socoate „obiectiv de interes național”

Deputatul Radu Tuhuț, cu gândul la schiuri

Liderul social-democraților din Alba, deputatul Radu-Marcel Tuhuț, susține, potrivit unui comunicat transmis marți Agerpres, că amenajarea unei noi pârtii de schi în Apuseni este „un obiectiv de interes național pe care Guvernul trebuie să îl sprijine”, pentru revigorarea turismului în această zonă.

„Am depus un amendament asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021 pentru amenajarea unei noi pârtii de schi, cu sistem de urcare și telecabină, în arealul Munților Apuseni, județul Alba. Am fundamentat necesitatea investiției pentru revigorarea turismului și voi depune acest amendament asupra legii bugetului de stat și în următorii ani, până când decidenții vor înțelege necesitatea ei și vom obține un răspuns favorabil”, a declarat, potrivit comunicatului, deputatul PSD de Alba, fost primar al comunei Ciuruleasa din Munții Apuseni.

Radu-Marcel Tuhuț consideră că amenajarea unei noi pârtii de schi în Apuseni, aproape de cele două din Arieșeni, este un obiectiv de interes național, nu doar județean, care ar contribui decisiv la revitalizarea turismului în una dintre cele mai frumoase zone montane din România.

„O asemenea investiție ar fi atât în folosul turiștilor, care s-ar putea bucura mai mult de schi, cât și pentru proprietarii unităților de cazare, respectiv pentru localnicii care sunt în căutarea unui loc de muncă”, a afirmat Tuhuț.

Acesta a precizat că nu este singurul amendament pe care l-a depus pentru Munții Apuseni.

„Altele două vizează continuarea reabilitării drumurilor naționale, DN 74, DN 74 A și DN 75, respectiv dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale către consumatorul final. De asemenea, am susținut la nivel guvernamental necesitățile investiționale și din alte zone ale județului, precum Valea Sebeșului și pentru localități din zona orașelor Alba Iulia, Cugir, Teiuș sau Ocna Mureș”, a adăugat Radu-Marcel Tuhuț.

Luni seara, senatorii și deputații au votat pe articole proiectul Legii bugetului pe acest an. Nu a fost acceptat niciun amendament la cele 57 de articole ale proiectului de lege, acestea fiind aprobate în forma Guvernului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.