Economie

Elrond promite să dezvolte noi caracteristici pentru aplicația de plăți

Start-up-ul românesc Elrond se pregătește să aibă luna aceasta propria sa aplicație nouă globală de plăți care să sprijine bitcoin, urmărind rivalele mai cunoscute PayPal sau Revolut, pe fondul sporirii interesului pentru criptomonede, a declarat pentru Reuters Beniamin Mincu, fondatorul Elrond (foto).

Pe fondul creșterii semnificative a bitcoin, piața activelor digitale a urcat la începutul acestui an peste nivelul de 1.000 de miliarde de dolari, deoarece companiile și managerii de fonduri încep să ia în serios acest sector.

„Aceste evoluții transformă ceea ce odată arăta ca un duel mexican, unde potențialii investitori așteptau pe margini, în cursa înarmărilor”, a explicat Beniamin Mincu.

Elrond a dezvoltat o nouă tehnologie blockchain, care poate procesa peste 15.000 de tranzacții pe secundă, comparativ cu șapte și 14 tranzacții pe secundă de către bitcoin și, respectiv, ethereum, principalele criptomonede globale.

În 31 ianuarie, Elrond a lansat Maiar, o aplicație de tip portofel digital pentru plăți internaționale, care permite utilizatorului să să schimbe și să depoziteze în siguranță bani cu ajutorul telefonului.

Lansarea a stimulat creșterea capitalizării de piață la 4,3 miliarde de dolari, conform CoinMarketCap.

În timp ce aplicația sprijină în prezent propria monedă digitală Elrond Gold (eGLD), precum și binance și ethereum, Mincu a declarat că în două – patru săptămâni va sprijini bitcoin.

Compania intenționează să introducă în trei-șase luni un card care va construi o punte între criptomonede și economia tradițională.

Elrond are planuri pentru o nouă rundă de finanțare în șase – 12 luni pentru a crește numărul de utilizatori, a afirmat Mincu. Acesta a adăugat: “Chiar dacă am început în zona digitală, ne vom extinde activitatea”.

„Maiar este cea mai simplă aplicație pentru ca oamenii să interacționeze cu tehnologia blockchain și ar putea deschide drumul pentru construirea infrastructurii pentru un nou sistem financiar transparent cu latență extrem de scăzută”, a declarat șeful Elrond.

Elrond este o arhitectură blockchain nouă, proiectată de la zero pentru a aduce o îmbunătățire cumulativă de o mie de ori a vitezei de transfer și de execuție. Tehnologia blockchain utilizează criptografia pentru a crea un registru digital de date în care sunt incluse tranzacțiile utilizatorilor. Practic, este vorba despre un sistem prin care toate tranzacțiile sunt arhivate și autentificate în mod public, fără să mai fie nevoie de un singur deținător al informației.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.