Politică

PSD Alba se plânge că liberalii le preiau amendamentele la hotărârile de Consiliu Local

Consilierii locali social-democrați din Alba Iulia susțin că un amendament pe care ei l-ar fi propus la finele anului trecut și care a fost respins de liberali „doar pentru că venea din partea PSD” ar fi fost preluat acum sub forma unui proiect de hotărâre de către consilierii locali ai PNL.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, Agerpres, proiectul de hotărâre la care PSD face referire privește suspendarea plății taxei speciale pentru promovarea turistică a municipiului Alba Iulia în anul fiscal 2021 și se află în prezent în dezbatere publică.

„Consilierii locali ai PNL Alba Iulia inițiază un proiect pe care l-au respins doar pentru că a venit, sub forma unui amendament, la propunerea consilierilor locali ai PSD, ceea ce demonstrează faptul că pentru liberali politica este mai importantă decât administrația. (…) Adoptarea amendamentului ar fi produs aceleași efecte precum aprobarea noului proiect de hotărâre al liberalilor”, se susține în comunicat.

Potrivit sursei citate, o parte dintre consilierii locali ai PNL au elaborat un proiect de hotărâre privind suspendarea plății taxei speciale pentru promovarea turistică a municipiului Alba Iulia, în anul fiscal 2021.

„Măsura a fost propusă de către consilierii locali ai PSD, la finalul anului 2020, printr-un amendament la alt proiect de hotărâre, însă a fost respinsă de consilierii liberali, aceeași care acum o inițiază. Astfel, aleșii locali de dreapta adoptă aceeași atitudine cu a parlamentarilor: resping tot ce vine de la Opoziție”, se menționează în comunicat.

Taxa specială pentru promovare înseamnă o plată suplimentară, pe lângă serviciile de cazare, încasată de la turiști de către pensiuni, hoteluri și virată, ulterior, în bugetul local municipiului Alba Iulia.

„Practic, aceasta face ca serviciile de cazare să fie mai scumpe. Eliminarea acesteia, în contextul pandemic, este o măsură binevenită pentru susținerea tuturor unităților de cazare”, explică sursa citată.

Social-democrații au precizat că vor vota acest proiect de hotărâre atunci când va intra pe ordinea de zi și, în același timp, își exprimă „regretul că această măsură benefică unei părți importante din industria HoReCa nu a fost luată mai devreme”.

Aceștia au conchis că în ceea ce privește inițiativele „ceea ce contează cu adevărat sunt efectele produse, impactul asupra oamenilor, nu formațiunea politică din care fac parte cei care le propun”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.