Social

Tânăr din Teiuș amendat pentru că nu a stat în carantină

Un tânăr din Teiuș întors recent din Polonia a fost amendat cu 1.000 de lei după ce a fost depistat de poliţiști că nu a respectat măsura carantinării, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

„Echipele de control au depistat și sancţionat 102 persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, o persoană care nu au respectat măsurile privind carantinarea și una care nu au respectat restricţiile de deplasare. De exemplu, poliţiștii din Teiuș l-au depistat pe un tânăr, de 27 de ani, din Teiuș, care nu au respectat măsura carantinării și a părăsit locaţia unde ar fi trebuit să se afle pentru următoarele două săptămâni, ca urmare a faptului că s-a întors din Polonia”, arată sursa citată.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor art. 65 din Legea 55/2020.

IPJ subliniază că scopul acţiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toţi cetăţenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noua coronaviroză.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.