Social

Peste 30.000 de persoane vaccinate în județul Alba

În timp ce numărul de persoane vaccinate la nivel național a trecut de un milion, în județul Alba el a depășit ușor numărul de 30.000, informează directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) a județului Alba, Alexandru Sinea.

Numărul de imunizări anti-CoViD în județul Alba a ajuns la 30.768, din care 19.733 reprezintă prima doză și 11.035 – rapel. De la debutul campaniei de vaccinare în 4 ianuarie 2021, DSP Alba a solicitat și recepționat în total 34.442 de doze de vaccin anti-CoViD, astfel: 29.302 Pfizer, 2.350 Moderna și 2790 Astra Zeneca.

Au fost raportate 70 de reacții adverse și doar două doze de vaccin pierdute, în primele zile de vaccinare, mai precizează Alexandru Sinea. În acest moment, în județ funcționează 11 centre de vaccinare cu o capacitate de 900 de locuri/zi.

„Văzând cifrele putem spune că în județul Alba campania de vaccinare se desfășoară cât se poate de bine, fără incidente, sincope sau poticniri. Constatăm un interes crescut al oamenilor privind imunizarea anti-CoViD, lucru care ne bucură și ne dă speranță. Așteptăm semnalul de la CNCAV pentru a putea activa și alte centre de vaccinare”, a mai spus directorul executiv al DSP Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.