Administrație

Pista de atletism din incinta stadionului „Cetate” va fi modernizată

Pista de atletism din incinta stadionului „Cetate” din Alba Iulia va fi modernizată până la sfârșitul lunii iulie printr-o investiție de peste 2,6 milioane de lei, costul lucrărilor fiind suportat din bugetul local al municipiului, potrivit unei informări postate, joi, pe pagina sa de Facebook de primarul Gabriel Pleșa.

„Au început lucrările de modernizare a pistei de atletism din incinta stadionului «Cetate». Pista actuală este depășită din toate punctele de vedere, este uzată atât fizic, cât și moral. Plăcile de tartan de pe pista de atletism se află într-o stare avansată de uzură, astfel că există riscul accidentării sportivilor. O altă problemă o constituie lipsa unei pante corecte care să permită dirijarea apelor pluviale, precum și lipsa rigolelor, în lungimea pistei, care să preia și să dirijeze spre canalizare apele pluviale”, a anunțat edilul din Alba Iulia.

Gabriel Pleșa a precizat că joi s-a predat amplasamentul către constructor, Asocierea Indfloor Group SRL și Elis Pavaje SRL.

Valoarea investiției este de 2.626.980,88 lei, iar costul lucrărilor este suportat din bugetul local al municipiului. Conform graficului asumat de constructor, durata lucrărilor este până la sfârșitul lunii iulie, timp în care accesul albaiulienilor pe stadion este interzis.

Principalele intervenții incluse în proiectul de modernizare sunt desfacerea plăcilor de tartan, urmând ca cele care sunt într-o stare bună să fie folosite pentru reabilitarea bazei sportive din Ampoi 2, refacerea stratului suport, turnarea unui covor asfaltic pentru corectarea pantelor, montarea de rigole pentru preluarea apelor pluviale, turnarea tartanului și trasarea celor opt culoare de alergare.

„Altfel spus, crearea unui mediu optim pentru activități sportive pe această pistă. Suprafața care urmează a fi modernizată este de aproximativ 6.600 mp și include pista propriu-zisă și spațiile adiacente”, a menționat primarul.

Pista de atletism a stadionului „Cetate” este singura bază de antrenament din municipiul Alba Iulia unde se pot practica activități sportive în regim gratuit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.