Politică

Consilierii locali PSD din Sebeș contestată legalitatea ședințelor desfășurate prin e-mail

Consilierii social-democrați din municipiul Sebeș solicită ca ședințele Consiliului Local să nu se mai desfășoare prin intermediul e-mailului, modalitate care ar reprezenta, potrivit acestora, „o sfidare” a cetățenilor care nu pot participa la ele, dar și o încălcare a anumitor prevederi ale Codului Administrativ.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres, „desfășurarea prin intermediul e-mailului a ședințelor de consiliu local de la Sebeș reprezintă, pe de o parte, o sfidare a cetățenilor care nu pot participa la ele conform legii, dar și a unor drepturi elementare care derivă din principiile democrației. Exprimarea exclusivă prin intermediul e-mailului omoară dezbaterea, confruntarea de idei, identificarea în comun a celor mai bune soluții și nu conferă aceeași libertate de exprimare și convingere, limitând foarte mult persuasiunea”.

Social-democrații consideră că modalitatea de desfășurare prin e-mail a ședințelor arată „disprețul” primarului Dorin Nistor (PNL) față de cetățeni și față de părerile celorlalți consilieri locali.

Potrivit comunicatului, consilierii locali ai PSD din Sebeș au solicitat, prin adrese oficiale, la Primăria Sebeș și la Instituția Prefectului Județul Alba, schimbarea „de urgență” a modalității de desfășurare a ședințelor de consiliu local.

„Facem acest lucru și public, subliniind că varianta de desfășurare a acestora pe e-mail este inoportună și ilegală. Conform art. 138 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, ședințele Consiliului Local sunt publice, iar acest caracter public este dat și de posibilitatea cetățenilor de a asista/participa la ședințele Consiliului și/sau de a le urmări pe internet”, au transmis consilierii PSD.

Contactat de Agerpres, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Sebeș, Nadia Mitrea, a declarat că, începând din această lună, ședințele ordinare de Consiliu Local Sebeș ar urma să aibă loc în incinta Centrului Cultural „Lucian Blaga”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.