Economie

HS Timber Group a cucerit aproape 44% din piața locală de peleți

HS Timber Group a anunțat că a identificat în România o cerere crescută pentru peleți. Potrivit reprezentanților companiei, tot mai multe gospodării trec de la combustibilii fosili la cei ecologici, cum sunt peleții, un produs realizat din tocătură de lemn.

Creșterea cererii de peleți mai mult decât s-a dublat în ultimii trei ani. HS Timber Group a reușit să îți asigure poziția de lider de piață în România, cu o cotă de piață constantă de aproximativ 44%. Se așteaptă ca această tendință să continue în anii următori. Alte piețe importante de vânzări pentru companiile HS Timber Group sunt Italia, Grecia și Austria.

Peleții sunt sustenabili, în special atunci când sunt produși din rumeguș, un produs secundar al procesului de prelucrare a lemnului. Toate fabricile HS Timber Group au în componență facilități de producție peleți, unde se folosesc «resturi de lemn» precum tocătură, rumeguș și talaș pentru a produce «combustibil verde».

Un proces de producție certificat, combinat cu monitorizarea calității de către terțe părți, asigură o calitate termică constantă a peleților HS Timber Group, mai precizează reprezentanții companiei.

Peleții HS Timber Group sunt certificați în conformitate cu EN Plus A1 și DIN Plus, ceea ce garantează o valoare calorifică ridicată (≥ 4,8 KW/kg) și un conținut scăzut de cenușă (≤ 0,5 %), în special pentru că materia primă provine numai din lemn de esență moale.

„Folosim doar tocătură, rumeguș și talaș – reziduuri din procesul de producție – pentru a produce combustibil neutru din punct de vedere climatic – peleți și brichete. Compania se angajează și se concentrează pe utilizarea durabilă a lemnului ca resursă și se asigură că fiecare buștean este prelucrat 100 % și utilizat în mod durabil, fie în construcții, fie ca sistem de încălzire. De fapt, aprovizionarea cu lemn este supusă unor măsuri stricte de securitate, pentru a asigura sustenabilitatea tuturor livrărilor noastre. Acesta este modul în care suntem parte integrantă a unui sistem de economie circulară”, explică Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions în România.

Peleți fabricați de H S Timber Group pentru piața românească

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.